top of page

Onze producten

Melk van De Vrolijke Koe is melk zoals de natuur het bedoeld heeft. Geen gekke bewerkingen, geen toevoegingen. Onze melk is ongehomogeniseerd en daar zijn we best trots op! Maar wat is homogeniseren van melk eigenlijk? En waarom doet De Vrolijke Koe dat bewust niet. Als je melk homogeniseert wordt het onder hele hoge druk door een zeer fijne zeef geperst. De vetdeeltjes breken en worden klein en dus kapot gemaakt. Ze worden verdrukt tot ze bijna even zwaar zijn als de waterdeeltjes. Zo blijft de melk altijd goed gemengd (homogeen verdeeld) en kan hij lang in een verpakking zitten zonder een roomkraag te krijgen.

Fijn als je van gemak houdt maar wij vinden het kapot drukken van de vetbolletjes helemaal niet nodig. Sterker nog, de originele structuur van de melk is juist wat de kwaliteit maakt! En die roomkraag, die hoort er gewoon bij. Alleen even schudden en klaar.

Echte boerderijzuivel

EIGEN ZUIVELPRODUCTIERUIMTE

 

Wij beschikken over een eigen zuivelproductieruimte op ons melkveebedrijf. Zo houden we de kwaliteit helemaal in eigen hand. En als echte melk- en natuurliefhebbers blijven we natuurlijk graag zo dicht mogelijk bij het pure product. Onze koeien zorgen iedere dag weer voor verse melk. Van deze melk maken wij de lekkerste toetjes. Van nature hebben onze producten een volle romige smaak, dit komt door het gebruik van pure melk. Niet voor niets zijn onze verpakkingen voorzien van het zegel van Echte Boerderijzuivel, want daar zijn wij trots op.

Glas beschermt ons product!

 

De Vrolijke Koe heeft bewust de keuze gemaakt voor glas als verpakkingsmateriaal. Onze flessen vallen in de categorie verpakkingsglas zoals we kennen van groenteconserven, broodbeleg en sterke drank. Op onze flessen zit geen statiegeld en daarom gooi je ze gewoon in de glasbak.

Glasbak

Onze twee belangrijkste redenen om te kiezen voor glas:

 

GLAS BESCHERMT ONZE HOGE KWALITEIT

Een glazen verpakking zorgt voor een optimale smaakbeleving van ons product. Glas bewaart de versheid, smaak, textuur, kleur, vitamines en kwaliteit. Het zorgt voor een langere houdbaarheid en geeft geen smaak of geur af. Bovendien is het ondoordringbaar voor gassen, vocht en bacteriën.

 

100% RECYCLEBAAR

Een andere sterke eigenschap van glas is de duurzaamheid van het materiaal. Elke fles die in de glasbak terecht komt wordt voor 100% gerecycled.Het concept van een gesloten kringloop van productie, inzameling en hergebruik van glas is een proces dat al 40 jaar bestaat in Nederland. Glas blijft glas.Hoe vaak je glas ook recyclet, er is geen kwaliteitsverlies.

De Vrolijke Koe Assortiment

Bekijk ons volledige assortiment

Echte boerderij zuivel
DVK-Serviceproducten-spiegeling

Bekijk al onze serviceproducten

Echte Zuivel
bottom of page